• Відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Фізичне виховання та спорт в закладах освіти»

    29 квітня 2022 року на кафедрі фізичного виховання та спорту ХНЕУ імені С. Кузнеця відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Фізичне виховання та спорт в закладах освіти» присвячена актуальним проблемам фізичного виховання здобувачів вищої освіти, зокрема питанням спортивної підготовки молоді.

    До уваги аудиторії були представлені доповіді за такими напрямами:

    1. Сучасні технології в фізкультурно-оздоровчій та спортивній діяльності;
    2. Психолого-педагогічне та медико-біологічне забезпечення занять з фізичного виховання та спорту;
    3. Оздоровча фізична культура, рекреація та туризм.

    У конференції представлені заклади вищої освіти України, серед них: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (Харків, Україна), Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди (Харків, Україна), Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова (Київ, Україна), Державний торговельно-економічний університет (Київ, Україна), Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського (Львів, Україна), Харківська державна академія фізичної культури (Харків, Україна), Харківська державна академія культури (Харків, Україна), Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» (Харків, Україна), а також зарубіжні партнери Nicolaus Copernicus University (Torun, Poland), International Black Sea University (Tbilisi, Georgia).

    З вітальним словом до учасників та гостей конференції звернувся завідувач кафедри, канд. наук з фіз. виховання і спорту, доцент, завідувач кафедри фізичного виховання та спорту А. І. Маракушин, який зазначив, що тема здоров’я та здорового способу життя студентської молоді є дуже актуальною. У світлі формування фізичної культури молодого покоління конференція має безсумнівну значимість.

    Експертна комісія визначила найкращі виступи:

    у 1-ій секції «Сучасні технології в фізкультурно-оздоровчій та спортивній діяльності» – Д. Ю. Кіпеть, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, другого року навчання факультету Економіки і права, тема доповіді «Фізична культура та спорт у сучасному суспільстві». Науковий керівник: канд. наук з фіз. виховання і спорту, доцент, зав. кафедри фізичного виховання та спорту А. І. Маракушин;

    у 2-ій секції «Психолого-педагогічне та медико-біологічне забезпечення занять з фізичного виховання та спортом» – Т. О. Бєлєвцов, здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти першого року навчання факультету Мiжнародної економiки і підприємництва, тема доповіді «Дослідження показників активності вестибулярного аналізатора у здобувачів вищої освіти першого року навчання». Науковий керівник: канд. наук з фіз. виховання і спорту, ст. викл. кафедри фізичного виховання та спорту Л. О. Рядова;

    у 3-ій секції «Оздоровча фізична культура, рекреація та туризм» – О. В. Корх-Черба к.п.н., доцент кафедри фізичної реабілітації НПУ імені М. П. Драгоманова, І. І. Бистра ст. викладач кафедри фізичної культури і спорту, ДТЕУ, м. Київ. Тема доповіді «Оздоровчо-рекреаційна рухова активність студентів в умовах дистанційного навчання».

    По закінченні конференції завідувач кафедри фізичного виховання та спорту А. І. Маракушин подякував усім учасникам за проведену роботу з підготовки наукових матеріалів та висловив надію на подальшу плідну співпрацю освітніх закладів України в справі оздоровлення молодого покоління.

    Матеріали конференції розміщено в репозиторії ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

    • 18.05.2022

  • Архіви