• Церемонія нагородження переможців олімпіади «Кубок університетів»

    22 вересня 2023 р. Kharkiv ІТ Cluster провів церемонію нагородження переможців олімпіади «Кубок університетів» з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки.

    На нагородження були запрошені ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця Пономаренко Володимир Степанович, декан факультету інформаційних технологій Коц Григорій Павлович, завідувачка кафедри інформаційних систем Ушакова Ірина Олексіївна, професор кафедри інформаційних систем Щербаков Олександр Всеволодович та студенти, які за результатами змагань увійшли до 15-ти кращих учасників і знаходяться на сьогодні у місті Харкові: Клос Максим, Череватенко Костянтин, Сідлак Едуард, Мурзіна Вікторія, Калиненко Валерія.

    У свою чергу, ХНЕУ ім. С. Кузнеця отримав перше місце серед конкурсантів та отримав наступні нагороди:

    • Кубок кращого університету;
    • Кубок кращого факультету;
    • Кубок кращої кафедри.

    Вітаємо всіх учасників конкурсу з перемогою та бажаємо подальших успіхів у навчанні!

    Нагадаємо, що 13 лютого 2022 р. у Харкові було проведено флешмоб-олімпіаду «Кубок університетів» з програмування.

    Олімпіада з програмування в такому форматі проводилася вперше і особливістю такої олімпіади була відсутність обмежень на кількість учасників. Чим більше, тим краще.

    Головною метою змагань стало підвищення рівня алгоритмічної підготовки студентів IT спеціальностей найбільших університетів Харкова, популяризація програмування серед молоді та студентів інших галузей знань та просування Харкова, як найпотужнішої локації в Україні для навчання та розвитку технологічного бізнесу!

    Кубок Університетів – це міська ініціатива Молодіжного наукового товариства Q-BIT та Харківського кластеру інформаційних технологій, що була проведена за підтримки компанії Near та ІТ Компаній Sigma Software, EPAM university Program, NIX, Softserve, Code IT, Akvelon, INSART, MobiDev, GeoComply.

    Усього в змаганнях взяли участь понад 330 студентів 1-5 курсів університетів ХНЕУ ім. С.Кузнеця, ХНУ ім. В.Н.Каразіна, ХНУРЕ, НТУ «ХПІ», НАУ ім. М.Є.Жуковського «ХАІ».

    Найбільша кількість учасників (114 студентів), які у сумі набрали найбільшу кількість балів, стала команда саме від ХНЕУ ім. С. Кузнеця. Наш університет на змаганнях був представлений студентами факультету інформаційних технологій. У команді були студенти всіх спеціальностей 12-ї галузі знать, підготовку яких здійснює факультет ІТ (57 студентів – 121 спеціальність, 45 студентів – 122 спеціальність, 3 студенти – 124 спеціальність, 3 студенти – 125 спеціальність і 6 студентів – 126 спеціальність).

    Учасникам змагання пропонувалося за 3 години розв’язати 10 задач. Оцінювання велося як в особистому рейтингу між окремими студентами, так і в командному заліку. Окремо визначався рейтинг факультетів усіх вишів Харкова, рейтинг спеціальностей, рейтинг курсів.

    Найкращий результат серед наших учасників показав студент 4 курсу спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» Коваленко Юрій, який розв’язав на максимальний бал усі задачі та набрав у підсумку 1000 балів. Досить високі результати показали і інші студенти, бо кожний студент доклав максимум зусиль для перемоги, кожний зміг проявити себе у змаганнях.

    Кращим серед 18 факультетів провідних університетів Харкова було визнано факультет інформаційних технологій ХНЕУ ім. С. Кузнеця. Друге та третє місця вибороли відповідно факультет комп`ютерних наук ХНУРЕ та факультет програмної інженерії та бізнесу НАУ ім. М.Є. Жуковського «ХАІ».

    Кращою спеціальністю як в загальному заліку, так і в більшості університетів визнано спеціальність 121 «Інженерія програмного забезпечення». До трійки кращих також потрапили спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» та 113 «Прикладна математика».

    27 лютого 2022 р. планувалося урочисте підведення підсумків змагань та нагородження переможців, проте повномасштабна військова агресія сусідньої держави проти України завадила це зробити.

    Незважаючи на продовження бойових дій, Харків поступово повертається до звичного робочого ритму життя. У місто повернулося досить багато і студентів і викладачів тих ВНЗ, які брали участь в змаганнях. Тому було вирішено провести нагородження саме зараз.

    • 26.09.2023

  • Архіви