• КРАЩЕ ОДИН РАЗ ПОБАЧИТИ, НІЖ СТО РАЗІВ ПОЧУТИ!

    02 жовтня 2019 р. студенти 1 курсу напряму підготовки «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Економіка підприємства» під керівництвом доцентів кафедри економіки підприємства та менеджменту Ляліної Наталії Сергіївни, Матвієнко-Біляєвої Галини Леонідівни, Ревенко Олени Вікторіни і викладача Муренець Ірини Григорівни в рамках вивчення дисципліни «Вступ до фаху» відвідали сучасні підприємства  м. Харківа, а саме: ТОВ «Сільпо-ФУД», ТОВ «АШАН», ТОВ «ВЕРТИКАЛЬ», АТ «Новий стиль».

    З метою ознайомлення з виробництвом та бізнес-процесами студенти відвідали одне із провідних торговельних підприємств, а саме ТОВ «Сільпо-ФУД», що входить до групи компаній «Fozzy Group» і знаходиться у ТРЦ «Французський бульвар».

    «Fozzy Group» – одна з найбільших торгово-промислових груп України, один з чільних українських ритейлерів з понад 500 торговельними точками на всій території країни. Крім торговельних мереж, бізнес-інтереси групи компаній охоплюють виробництво продуктів харчування, банківський та ресторанний бізнеси. Під час екскурсії студенти познайомилися з власним виробництвом підприємства – відділом кулінарії, де були представлені страви, приготовані кулінарами супермаркету. Неабияке зацікавлення викликала в студентів розповідь керуючого одного з магазинів Сергія Олексійовича про соціальну направленість супермаркету «Сільпо», а саме допомога тваринам «Feldman Ecopark».

    Під час ознайомлення з торговельним підприємством всесвітньовідомої французької мережі – ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет», студенти мали змогу познайомитися з його структурою, організацією діяльності, особливостями управління. Начальник сектору людських ресурсів Василина Чечель розповіла студентам про різні групи товарів, правила та способи їхнього розташування на полицях, методи привернення уваги споживачів. Також вони мали можливість побачити, як працює м’ясний цех – від моменту отримання товару до потрапляння на прилавок.

    У конференц-залі студентам презентували історію заснування та розвитку холдингу; розповіли про можливості здобуття студентами практичного досвіду в рамках дуальної освіти; запровадження та підтримку подприємством ряду соціальних проектів.

    Також відбулося знайомство з ТОВ НПО «Вертикаль», яке спеціалізується на виробництві силового і нафтопромислового обладнання. Продукція підприємства застосовується у багатьох галузях промисловості (нафтогазодобувній, ЖКГ, гірничодобувній, хімічній) та користується попитом не тільки в Україні, а й за кордоном. Підприємство зайняло міцні позиції на ринку електротехнічного обладнання, набула репутації відповідального і надійного партнера.

    Екскурсія почалась з конференц-зали, де студенти довідались про специфіку діяльності та структуру підприємства, напрямки співробітництва та його зовнішньоекономічну діяльність. Дуже зацікавили питання організації практики студентів, вакансії та стажування за економічним профілем.

    Дотримуючись встановлених правил безпеки, вирушили до виробничих приміщень, де відбувається безпосереднє виготовлення, випробування та підготовка до відправлення готової продукції замовнику.

    Ще одне підприємство, з яким познайомилися студенти – це АТ «Новий Стиль». З 1997 року, моменту заснування, підприємство продовжує активно розвивати та вдосконалювати усі напрямки бізнесу. На сьогоднішній день АТ «Новий Стиль» – лідер у виробництві офісних крісел і стільців в СНД і Східній Європі. Меблі під торговельною маркою Nowy Styl обирають споживачі у 20 країнах світу. Завдяки зусиллям 2500 співробітників, що працюють на виробництві загальною площею 100 000 кв. м, підприємство випускає більше 4 000 000 крісел і стільців щорічно. Великий вибір і різноманітність меблів від АТ «Новий Стиль» дозволяє обладнати будь-яке приміщення: від сучасного офісу до затишної домашньої кухні.

    Завдяки змістовній та цікавій екскурсії студентам  вдалося не лише дізнатися але й, на власні очі, побачити всі етапи виробництва різних стільців, крісел, пройшовши, дотримуючись правила безпеки в спеціальних казках та жилетах, через всі цехи виробництва продукції АТ «Новий Стиль»

    АТ «Новий Стиль» запросив наших студентів на практику та в майбутньому – на роботу.

    Відвідування екскурсій є суттєвим етапом на шляху професійної адаптації майбутніх спеціалістів та формування їх інтересу до обраної професії.

    Щиро дякуємо керівництву підприємств за цікаві та пізнавальні екскурсії!

    Захід проведено за організаційної підтримки відділу працевлаштування студентів та взаємодії з бізнес-структурами.

    • 04.10.2019

  • Архіви