• «Дні кар’єри ЄС» у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця

    24 травня 2022 року за ініціативою Представництва ЄС на базі Харківського національного економічного університету Семена Кузнеця було проведено «День кар’єри ЄС». Співорганізаторами події є Інформаційний центр ЄС ХНЕУ ім. С. Кузнеця,  Відділ міжнародних зв’язків ХНЕУ ім. С. Кузнеця, Відділ працевлаштування студентів та взаємодії з бізнес-структурами ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

    «Дні кар’єри ЄС» проводяться за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні в рамках проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні». Захід має на меті ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в контексті європейської інтеграції України.

    У рамках Дня кар’єри ЄС відбулися: Круглий стіл «Ефективне управління кар’єрою в умовах військового стану», професійні тренінги від провідних фахівців.

    Під час круглого столу експерти обговорили шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в надважких умовах військового стану. Гості заходу дізналися про сучасні тенденції на ринку праці, програми допомоги Європейського Союзу для України, пріоритети політики ЄС, очікування роботодавців, як український бізнес долає перешкоди під час війни, які вимоги висуває до молодих фахівців.

    Під час урочистого відкриття вітальні слова проголосили  Максим СЕРПУХОВ, проректор зі стратегічного розвитку ХНЕУ ім. С. Кузнеця, Володимир МІНЕНКО, директор Харківського обласного центру зайнятості, доктор наук з державного управління, заслужений працівник соціальної сфери України, Леонід РУБАНЕНКО, Голова Об’єднання організацій роботодавців Харківщини, член виконавчого комітету Харківської міської ради, Володимир ЄРМАЧЕНКО, проректор з наукової роботи та міжнародних співробітництва ХНЕУ ім. С. Кузнеця, Денис ЧЕРНІКОВ, менеджер проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», Денис ТКАЧОВ, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe. Юлія БІДЕНКО, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe, Юрій Шевяков, проректор по роботі зі студентами – директор інституту цивільної авіації Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Валерій КРАСОВСЬКИЙ, CEO компанії Sigma Software Group, Сергій ПРОКОПЕНКО, тьютор ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

    Під час виступів почесні гості відзначили важливість проведення цього заходу саме зараз для розбудови співробітництва країн ЄС та України в умовах війскового вторгнення. Проведені заходи надали молоді можливість ознайомитись з освітніми програмами та принципами, які діють у Європейському Союзі в галузі науки і бізнесу, отримали багато нової та корисної інформації, яка допоможе подолати труднощі під час та після війни.

    Спікери заходу розповіли  про тенденції в сфері працевлаштування, можливості кар’єрного розвитку в умовах війни, вимоги до вакансій, особливості роботи та надали поради молодим фахівцям щодо подальшого професійного розвитку та працевлаштування в нових умовах.

    Учасники заходу відвідали майстер-класи від провідних фахівців українських компаній, а саме „Крос-культурні комунікації у розподілених командах”, cпікер: Ольга Бублій, Delivery Manager, DataArt;  „Хто такий QA Engineer та як ним стати”, cпікер: Олександр Алтиннік, Support QA Engineer, G5 Games;  «Презентація програм Еразмус+ для активної молоді», спікер Жданова Катерина, менеджер проекту Національний Еразмус+ офіс в Україні.

     

    • 25.05.2022

  • Архіви