• День Європи 2021 в ХНЕУ ім. С. Кузнеця

    15 травня 2021 року в Україні відзначили День Європи – як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту. Це свято відзначається в нашій країні на державному рівні з 2003 року згідно з Указом Президента “Про День Європи”.

    18 травня 2021 року до святкування Дня Європи Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця спільно з Інформаційним Центром Європейского Союзу в ХНЕУ ім. С. Кузнеця за підтримки проєкту Представництва ЄС “Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні”, Національного Еразмус+ офісу України та Департаменту освіти та науки Харківської обласної державної адміністрації провели онлайн круглий стіл «Україна – Європа: разом у майбуття»,.

    Під час виступів та дискусії були розглянуті важливі  питання співпраці України та ЄС, перспективи на майбутнє,  приклади  успішного досвіду подолання наслідків впливу пандемії COVID-19 та розвитку співпраці українських ЗВО з університетами Європи та світу.

    Вітальне слово проголосив Ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир ПОНОМАРЕНКО. Він підкреслив спрямованість діяльності  ХНЕУ ім. С. Кузнеця на інтеграцію в міжнародний освітянський простір, що відповідає принципам стратегії розвитку університету та  загальним принципам Magna Charta Universitatum Europearum, підписантом якої є ХНЕУ ім. С. Кузнеця, надав приклади успішної реалізації міжнародних програм та проектів для студентів та викладачів  ХНЕУ ім. С. Кузнеця, сформулював плани розвитку міжнародної діяльності.

    Вітальне слово проголосила Радниця з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія ДАВИДОВА. Вона розповіла про тиждень святкування Днів Європи в Україні в 2021 році. Пані Вікторія окреслила європейські цінності та реформи, яким чином Україна планує інтегруватися з ЄС, наголосила про важливість обміну досвідом і інформацією, та необхідність спільного подолання проблем та викликів сучасності. Представила європейські програми і проекти, які активно діють в Україні.

    Заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації – начальник управління науки, вищої, професійної освіти та кадрового забезпечення Володимир ІГНАТЬЄВ привітав усіх учасників з Днем Європи, та проведенням круглого столу з цієї нагоди. Він представив результати міжнародної діяльності Харківської області: Центри міжнародного співробітництва в ЗВО Харкова та області докладають максимальних зусиль для забезпечення якості освіти, розвитку матеріально-технічної бази та інформаційного забезпечення можливостей участі в міжнародних програмах та проектах.

    Денис ЧЕРНІКОВ – експерт з питань євроінтеграції, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка МЕРЕЖ ЄС в Україні» розкрив питання досвіду співробітництва України та ЄС, проаналізував ситуацію на ринку праці, та найбільш затребувані сучасні навички, за результатами проведення Днів кар’єри ЄС в Україні. Розповів про пріоритети ЄС, оголошені на 2021-2027 рік, про нові програми  та перспективи на майбутнє.

    Катерина ЖДАНОВА – представник Національного Erasmus+ офісу в Україні розповіла про нові програми академічної мобільності Erasmus + та про відкриті можливості для студентів, викладачів та ЗВО.

    Професор Олена РАЄВНЄВА – керівник Словацько-української програми 2-х дипломів “Бізнес-аналітика та інформаційні системи в підприємництві” розповіли про успішну реалізацію та плани розвитку програми, про активну участь студентів ХНЕУ ім. С. Кузнеця в цьому проєкті.

    Мар’ян КОВАЧ – директор офісу міжнародного співробітництва, ERASMUS+ координатор Школи економіки та менеджменту в публічному адмініструванні в Братиславі розповів про можливості та перспективи участі в спільних програмах навчання в Словаччині.

    До круглого столу приєднались студенти та викладачі, які навчалися та продовжують навчання за програмами академічної мобільності та двох дипломів в університетах-партнерах ХНЕУ ім. С. Кузнеця в Австрії, Німеччині, Румунії, Словаччини, Франції, Польщі. Студенти поділилися враженнями від організації навчального процесу в країнах Європи, та зауважили, що в нашому університеті застосовуються ті ж самі технології дистанційної та оффлайн освіти, а якість навчання повністю відповідає європейським стандартам.

    Проректор з наукової роботи  та міжнародного співробітництва ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир ЄРМАЧЕНКО розпочав дискусію між присутніми студентами та спікерами круглого столу.

    Модератором круглого столу виступила  Юлія ДОБРОСКОК, начальник відділу міжнародних зв’язків ХНЕУ ім. С. Кузнеця, створивши атмосферу відкритого діалогу та спілкування.

     

    • 20.05.2021

  • Архіви