• «День кар’єри ЄС-2023: місто Харків»

    24-25 квітня 2023 року за ініціативою Представництва ЄС на базі ХНЕУ ім. С. Кузнеця було проведено «День кар’єри ЄС».

    Співорганізаторами події стали: 

    Інформаційний центр ЄС ХНЕУ ім. С. Кузнеця, Відділ міжнародних зв’язків ХНЕУ ім. С. Кузнеця, Відділ працевлаштування студентів та взаємодії з бізнес-структурами ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

    «Дні Кар’єри ЄС» проводяться за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні в рамках проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».

    Захід має на меті ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в контексті європейської інтеграції України.

    У рамках Дня Кар’єри ЄС відбулися онлайн-заходи: панельна дискусія «Ефективне управління кар’єрою в умовах військового стану», професійні тренінги від провідних фахівців.

    Під час панельної дискусії експерти обговорили кар’єрні можливості для молоді в надважких умовах війни, перспективи формування власної професійної траєкторії.

    Під час урочистого відкриття вітальні слова проголосили Володимир ПОНОМАРЕНКО, доктор економічних наук, професор, ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця, Людмила БЄЛОВА, доктор соціологічних наук, професор, Президент Харківського Університетського консорціуму, Юлія ЗГУРСЬКА, заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради, Олександр ШВЕЦЬ, голова Харківського прес-клубу, Заслужений журналіст України.

    Під час панельної дискусії виступили Валерій КРАСОВСЬКИЙ, CEO та кофаундер компанії Sigma Software Group, Денис ЧЕРНІКОВ, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», Олександр ПОПОВ, власник концерна «Сафарі», Вікторія ВДОВЕНКО, фахівець з підбору і адаптації персоналу “Новий стиль”, Юлія БІДЕНКО, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe, Денис ТКАЧОВ, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe, Діана СКОРОХОД, випускниця програми EU Study Days, Сергій ПРОКОПЕНКО, Product Director в Gwara Media, PhD-студент ХНЕУ ім. С. Кузнеця, стипендіат Копенгагенської школи економіки. Модератором заходу виступила Юлія ДОБРОСКОК, начальник відділу міжнародних зв’язків ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

    Під час виступів почесні гості відзначили важливість проведення цього заходу саме зараз для розбудови співробітництва країн ЄС та України в умовах військового вторгнення: передусім були обговорені плани і можливості відбудови України після війни. Проведені заходи надали молоді можливість ознайомитись з освітніми програмами та принципами, які діють у Європейському Союзі в галузі науки і бізнесу, отримати нову та корисну інформацію, яка допоможе подолати труднощі під час та після війни.

    Під час обговорення були надані корисні поради від представників бізнесу щодо навичок необхідних молодим фахівцям, обговорено актуальну ситуацію на ринку праці в Україні і країнах ЄС. Спікери заходу розповіли про тенденції в сфері працевлаштування, можливості кар’єрного розвитку в умовах війни, вимоги до вакансій, особливості роботи та проконсультували молодих фахівців щодо подальшого професійного розвитку та працевлаштування в нових реаліях.

    Учасники заходу відвідали майстер – класи від провідних фахівців українських компаній та Національного Еразмус+ офісу в Україні «Презентація програм Еразмус+ для активної молоді», спікер Жданова Катерина, менеджер проекту Національний Еразмус+ офіс в Україні, «Система KPI як ефективний інструмент бізнесу», тренерка Анна Гриб, провідний HR-менеджер ТОВ “Аметрін ФК”; «Антикризове управління у Польщі: теорія і практика», спікер Пьотр Антоняк, заступник начальника управління громадської безпеки та реагування на кризові ситуації міської ради м. Мисловіце; «Ринок праці під час війни: які навички потрібні молодим спеціалістам», тренерка Тетяна Стаднік, менеджер проєкту “Робота в Харкові”.

    Запис Панельної дискусії доступний за посиланням

    https://youtube.com/live/HN6sFWQLNj0?feature=share

    Записи тренінгів дивись на нашому каналі YouTube

    • 26.04.2023

  • Архіви