• Асоціації європейських прикордонних регіонів провела щорічні заходи.

    З 4 по 6 листопада 2020 року в онлайн форматі пройшли щорічні  заходи Асоціації європейських прикордонних регіонів,  а саме 4-та Школа транскордонного співробітництва,  засідання виконкому АЄПР, Генеральна Асамблея та Щорічна конференція АЄПР.

    Відкрили щорічні заходи Генеральний секретар АЄПР Мартін Гільермо Рамірез  та Президент АЄПР Анн-Софі Бакгрен.

    В  рамка 4-тої  Школи  транскордонного співробітництва були розглянуті наступні теми, а саме:

    Транскордонне  просторове планування; Транскордонна культура; Транскордонний ринок праці; Транскордонні  регіони за часів COVID.

    Серед питань що були розглянуті на засіданні виконкому були питання виборів нового складу керівних органів  АЄПР, у тому числі складу виконкому АЄПР  на 2020/ 2021 роки  та президента АЄПР.

    На посаду президента АЄПР було обрано Карл-Хайнца Ламберца,  екс-керівника Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад  Ради Європи,  президента  парламенту Німецько- мовного  співтовариства Бельгії.

    В рамках Щорічної конференції АЄПР були представлені презентації  представників єврорегіонів в рамках:

    • Сесії I «Майбутнє Європи з точки зору прикордонних регіонів», модератори Сесії – Карл-Хайнц Ламберц, президент АЕПР та Олівер Пааш, Міністр – Президент  Німецько- мовного  співтовариства Бельгії.  Ключовий доповідач  – Ганн Маріт Хельгесен, радник округу Телемарк (NO), президент Палати регіонів, Конгресу місцевих та регіональних влад  Рада Європи.
    • Сесія II – «Кризи типу COVID-19 та наслідки для прикордонних громадян», модератор  Сесія II –  Наталія Вершельде, координатор з питань кордонів, Генерального директорату Європейської комісії з питань регіональної політики та урбанізації (DG Regio),
    • Про майбутнє АЕПР учасники конференції розглянути в рамках Сесії III «Організація, що базується на проектах. (b-рішення, Interreg Volunteer Youth, InterVentures, EUROsociAL,) Модератор Сесії III: Мартін Гільєрмо Рамірез, Генеральний секретар АЄПР .

    Питання розвитку «Комунікацій та створення мереж: майбутня співпраця АЄПР  з установами ЄС та іншими партнерами» були розглянуті в ромках однойменної Сесії IV за модерацією  Анн-Софі Бакгрен, Регіональна рада Остроботні (FI) та участю:

    • Андреаса Кіфера, виконуючого обов’язки Генерального секретаря Конгресу місцевих та регіональних влад (Рада Європи),
    • Крістіана Гсодам, керівника кабінету Генерального секретаря Європейського комітету регіонів,
    • Жан Пейроні, директор Транскордонної оперативної місії.

    Підвели підсумки щорічної конференції АЄПР Мартін Гільєрмо Рамірез, Генеральний секретар АЕПР та Карл-Хайнц  Ламберц  президент  АЄПР  з оглядом наступного 2021 року, а саме  50-річчя АЕПР у 2021 році та презентації господаря наступної Генеральної Асамблеї та щорічної конференції: провінція Гелдерланд ( Нідерланди).

    У роботі щорічних заходів Асоціації європейських прикордонних регіонів прийняли участь представники  Інформаційного центру АЄПР в ХНЕУ імені Семена Кузнеця, а саме:

    • Е. Сиромолот, президент ХГО «Єврорегіон «Слобожанщина» в ХНЕУ імені Семена Кузнеця, член  виконкому АЄПР;
    • Н. Гавкалова, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри державного управління, публічного адміністрування та регіональної економіки ХНЕУ імені Семена Кузнеця, член  виконкому АЄПР.
    • 10.11.2020

  • Архіви