• Генеральний секретар Асоціації європейських прикордонних регіонів Мартін Гільєрмо Рамірес відвідав Україну

    З  13 по 17 січня 2020 року  Генеральний секретар Асоціації європейських прикордонних  регіонів Мартін Гільєрмо Рамірес  відвідав Україну з метою обговорення низки питань що стосується розвитку транскордонного співробітництва між Україною та ЄС; проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів у 2020 році у м. Ізмаїл, Одеська область, Єврорегіон «Ніжній «Дунай»; нового бюджетного  періоду Європейського Союзу з 2021 по 2027 роки .

    Даний візит відбувся з ініціативи Інформаційного центру Асоціації європейських прикордонних регіонів при Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця (ХНЕУ) та Громадської організації «Центр розвитку Бессарабії».

    У перший день візиту 13 січня 2020 року, Мартін Гільєрмо Рамірес та представники делегації, а саме:

    • Кайтріона Муллан – експерт Асоціації європейських прикордонних регіонів з просторового розвитку та стратегічних змін,
    • Сиромолот Едуард– президент ХГО «Єврорегіон «Слобожанщина» в ХНЕУ ім. С. Кузнеця,  Член виконавчого комітету АЕПР,
    • Михальченко Євген – член наглядової ради Німецько –Українського Форуму,
    • Куртєв Віктор  – генеральний директор ГК «Метрополія»,
    • Станєва Тетяна – заступник голови правління ГО «Центр розвиту Бессарабії»,
    • Свереда Зиновій – віце президент Української Кооперативної Федерації,

    зустрілися з першим заступником міністра розвитку громад і територій України Дмитром Живицьким,

    а потім з головою комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрієм Клочко.

    14 січня 2020 року  делегація на чолі з Мартіном Гільєрмо Рамірес відвідала Одеську обласну раду, де зустрілася з Юрієм Дімчогло, першим заступником голови, Юрієм Масловим, який очолює в облраді депутатську групу «Стратегія Європейського союзу в Дунайському регіоні», а також Іреною Надемьяновою, начальником управління економіки, бюджету, інвестицій та міжнародного співробітництва апарату облради.

    15 січня 2020 року, делегація на чолі з Мартіном Гільєрмо Рамірес, відвідала дочірнє підприємство «Контейнерний термінал Одеса» (ДП «КТО») де Генеральний директор ДП «КТО» Анастас Коккін провів для гостей невелику екскурсію та презентацію підприємства,

    далі делегація зустрілася з начальником Одеського філіалу ДП «Адміністрація морських портів України» Русланом Сахаутдіновим.

    16 січня 2020 року, делегація на чолі з Мартіном Гільєрмо Рамірес, взяла участь у роботі «круглого столу», що відбувся в Бессарабському медіахолдингу із залученням до обговорення заявленої теми представників органів місцевого самоврядування та державних адміністрацій  чотирьох районів Придунайського регіону Одеської області.

    В цей день, 16 січня 2020 року, делегація відвідала Ізмаїльський державний гуманітарний університет, де пройшла конференція під головуванням Ректора університету – Кічука Ярослава за участю викладачів і студентів, де ії учасники поділилися своїм баченням розвитку придунайського університету в рамках транскордонного співробітництва.

    17 січня 2020 року делегація на чолі з Мартіном Гільєрмо Рамірес, ознайомилась з діючими проектами у сфері відновлюваної енергетики, пунктами перетину кордону Україна – Румунія, Виноробнею  «Колоніст», культурним різноманіттям та  гостинною Бессарабією.

    За підсумками візиту Мартіна Гільєрмо Раміреса, були прийняті рішення про розробку Стратегії розвитку Бессарабії, планування дій щодо організації та проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів у 2020 році у м. Ізмаїл, Одеська область, Єврорегіон «Ніжній Дунай» та участі у європейських грантових програмах нового бюджетного періоду Європейського Союзу з 2021 по 2027 роки.

    • 27.01.2020

  • Архіви