• ЩОРIЧНА МIЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦIЯ CED–2021 У ХНЕУ ІМ. С. КУЗНЕЦЯ

    27 травня 2021 року у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця відбулась VI Щорічна Міжнародна наукова конференція CED–2021  «Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця».

    Через пандемію та обмеження подорожей поточна конференція відбулася у формі віртуального Круглого столу «Економічний розвиток та стале суспільство: виклики та рішення» та включала питання реформ і розвитку в економічній науці, проблеми циклічної динаміки економічних процесів та соціального розвитку суспільства.

    Цього року в конференції прийняли участь науковці провідних університетів світу зі Словаччини, Болгарії, Польщі, Литви, Бельгії, Португалії, Норвегії, Великобританії, Австрії, Італії та України. Загальна кількість учасників Круглого столу становила майже 250 осіб, серед яких вчені, представники влади,  бізнесмени, аспіранти.

    З привітальним словом виступив Володимир Пономаренко, д.е.н., професор, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України, ректор Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

    Доповіді учасників віддзеркалили напрями Круглого столу, а саме економічні виклики розвитку суспільства після COVID-19: зміна парадигми та нові перспективи; проблеми та шляхи модернізації системи вищої освіти: національний та світовий досвід; інформаційне суспільство та глобальна діджиталізація. На Круглому столі «Економічний розвиток та стале суспільство: виклики та рішення» з доповідями та презентаціями виступили науковці з 11 країн Європи: Станіслав Фiлiп, перший віце-ректор Школи економіки та менеджменту в публічному адмініструванні в Братиславі;  Жан-Урбан Сандал, доктор наук, ректор та власник інституту проф. Жана-Урбана Сандала (Норвегія); Маріана Петрова, директор Центру освітніх технологій, доцент кафедри інформаційних технологій, Університет ім. Св. Кирила і Мефодія в Велико-Тирново (Болгарія); Миколай Слатінськи, професор, член правління Інституту національної та міжнародної безпеки (Болгарія); Наталія Румянцева, к.е.н, старший викладач кафедри людських ресурсів та організаційної поведінки Грінвічського університету (Великобританія); Вайнюс Смальскіс, професор інституту державного управління Миколи Ромеріса (Литва);  Андреас Цехетнер віце-президент з міжнародних відносин, Університет прикладних наук Верхньої Австрії (Австрія);  Руі Карлос Естрела, доктор професор Лусофонського гуманітарно-технологичного університету (Португалія); Еммануель Квесі Бун, професор кафедри охорони здоров’я Брюссельського вільного університету (Бельгія); Ришард Пукала, проректор у справах студентів, Ярославська державна вища техніко-економічна школа ім. Броніслава Маркевича (Польща).

    За результатами роботи конференції розроблена резолюція, в якій запропоновано шляхи та заходи щодо визначення напрямів економічного зростання економіки України за рахунок подолання кризових ситуацій, які виникають під впливом циклічності динаміки економічних процесів. Місія Круглого столу полягає у створенні платформи, де економісти, представники академічних, урядових та приватних структур можуть представляти свої результати досліджень, обмінюватися ідеями та інформацією в колегіальному середовищі. Видатні вчені та практики з усього світу збираються для представлення, обговорення та обміну цінною інформацією в галузі економіки, бізнесу, освіти та соціальних наук.

    * Віртуальний круглий стіл  спрямований   на актуалізацію наукової спадщини Семена Кузнеця, Нобелівського лауреата з економіки 1971 року, теоретика економіки розвитку.  Впродовж свого життя С. Кузнець був радником багатьох урядів різних країн, брав активну участь у розробці ефективних моделей їх економічної політики.

    Посилання на фото: https://photos.app.goo.gl/Wj1TSG7Nt36vq2HL8

     

    • 28.05.2021

  • Архіви