• «Дні Кар’єри ЄС» у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця

    «Дні Кар’єри ЄС» у Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця

    21-22 жовтня 2021 року за ініціативою Представництва ЄС на базі Харківського національного економічного університету Семена Кузнеця було проведено «Дні кар’єри ЄС».

    «Дні Кар’єри ЄС» проводяться за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні в рамках проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні». Захід має на меті ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в контексті європейської інтеграції України.

    Під час заходу гості дізнались про: сучасні тенденції на ринку праці; вплив європейської інтеграції на  очікування роботодавців і те, як український бізнес розвиває ці напрями і які вимоги висуває до молодих фахівців; учасники дізнались про  пріоритети політики Європейського Союзу (EU GreenDeal, Industry 4.0 тощо) та тренди, які вони створюють.

    В рамках Днів Кар’єри ЄС відбулися: панельна дискусія «Професійний розвиток та європейська інтеграція», професійні тренінги від провідних фахівців, ярмарок вакансій.

    Під час урочистого відкриття вітальні слова проголосили Володимир ПОНОМАРЕНКО, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки, член-кореспондент НАПН України, ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця,  Пьотр СТАХАНЬЧИК, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові, Вікторія ДАВИДОВА, Радниця з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні, Людмила БЄЛОВА, доктор соціологічних наук, професор, Президент Харківського Університетського консорціуму, Володимир МІНЕНКО, директор Харківського обласного центру зайнятості, доктор наук з державного управління, заслужений працівник соціальної сфери України, Ольга АЛФЬОРОВА,заступник директора Департаменту науки і освіти ХОДА-начальник управління освіти. Під час виступів почесні гості відзначили важливість проведення цього заходу в світлі розбудови співробітництва країн ЄС та України для процесів інтеграції ВНЗ у європейський освітній простір. Дні кар’єри ЄС надають молоді можливість ознайомитись з освітніми програмами та принципами, які діють у Європейському Союзі в галузі науки і бізнесу, висловили впевненість, що студенти, які приймуть участь у Днях кар’єри скористуються наданими можливостями, отримають багато нової та корисної інформації та побажали учасникам успіхів і плідної праці протягом заходу.

    Спікерами панельної дискусії «Професійний розвиток та європейська інтеграція» виступили Денис ЧЕРНИКОВ, менеджер проекту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні», Леонід РУБАНЕНКО, Голова Об’єднання організацій роботодавців Харківщини, член виконавчого комітету Харківської міської ради, Денис ТКАЧОВ, експерт Ініціативи Представництва ЄС в Україні Team Europe, Валерій КРАСОВСЬКИЙ, CEO компанії Sigma Software Group, Світлана ГОНЧАР, менеджер групи по роботі з персоналом східного регіону UKRSIBBANK, Сергій ПРОКОПЕНКО, керівник «Gwara Media».

    Спікери заходу розповіли  про сучасні тенденції в сфері працевлаштування, можливості кар’єрного розвитку в умовах євроінтеграції України, вимоги до вакансій, особливості роботи та надали поради молодим фахівцям щодо подальшого професійного розвитку та працевлаштування.

    Учасники заходу відвідали майстер – класи від провідних фахівців українських компаній, а саме  «Саморозвиток: чому слід навчатися самостійно», тренер Олег ОПРИШКО, Admin Recruiter та Event Manager ZONE3000, «Презентація програм Еразмус+ для активної молоді», тренерка представниця Національного Erasmus + офісу в Україні Вероніки ТКАЧЕНКО, «Карта компетенцій», тренерка Наталія ПОСТАВНА, провідний фахівець з профорієнтації відділу профорієнтації Харківського міського центру зайнятості.

    Другий день заходу започаткував Ярмарок вакансій, під час якого учасники долучилися до майстер – класів від провідних українських компаній:  «Менеджмент та операційка», тренер Павло БИЧКОВ, Директор з операційної діяльності «Сільпо», «Лідерство», тренер Ольга ГОЛОВАХІНА, HRD «КРОН»,  «Резюме-2021: як справити найкраще враження», тренер Тетяна Стаднік, менеджер проекту «Робота в Харкові», регіональної інтернет-служби пошуку роботи, «Можливості для студентів у NIX», тренер Таісія ЖИЛІНКОВА, менеджер навчального центру NIX.

    Відеозапис панельної дискусії доступний на  YouTube каналі
    https://youtu.be/eOJNWlp5svY

    • 22.10.2021

  • Архіви